< Terug naar het vacatureoverzicht

Vacature: Component Engineer

Standplaats: Zundert
Uren: 40


Als Component Engineer ben je onderdeel van het Engineering team van RENA en ben je verantwoordelijk om het productportfolio op componentniveau  naar een hoger niveau te brengen. Je zorgt ervoor dat de elektronische componenten aan de hoogste kwaliteitsstandaarden voldoen en dat de producten een optimale kostprijs hebben. Als eigenaar van de elektronische componenten database speel je een centrale rol in productontwikkeling voor wat betreft de geselecteerde componenten en ben je op componentniveau het aanspreekpunt voor sourcing en leveranciers.


Jouw baan

 • Je bent verantwoordelijk voor het definiëren en voorstellen van componenten en adviseert je collega’s hierin.
 • Je evalueert, test en geeft alternatieve componenten vrij om de multiple-sourcing strategie te implementeren en om de kostprijsreductie van de producten te realiseren.
 • Je communiceert met leveranciers en met Purchasing over componentspecificaties en sourcing strategie.
 • Je bent verantwoordelijk voor de componenten database.
 • Je informeert regelmatig alle stakeholders en zorgt voor naleving van de gemaakte afspraken.
 • In deze functie ben je onderdeel van het Engineering team.
 • Je werkt nauw samen met de Manager Engineering, maar je hebt uiteraard ook veel contacten met andere collega’s en afdelingen binnen RENA.

 

Jij bent

 • In het bezit van diploma op hbo/wo-niveau richting elektronica of elektrotechniek;
 • Iemand met enkele jaren relevante werkervaring binnen de ontwikkeling en/of productie van elektronica;
 • Iemand met ervaring in het beheren van een componenten database;
 • Iemand met kennis van en ervaring met ERP-systemen (of je hebt er een sterke affiniteit mee);
 • Iemand met een pragmatische blik die planmatig werkt;
 • Een communicatief sterk persoon die graag samen met een team naar een gezamenlijk doel toewerkt;
 • Goed in de Nederlandse- en Engelse taal in woord en geschrift.

 

Solliciteren

Stuur een motivatiebrief plus cv naar Paul van Beurden via Paul.van.Beurden@VBSearch.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rafael Peset - Manager Engineering via tel. 076-5995995.

 

Over RENA Electronica

RENA Electronica levert betrouwbare oplossingen op maat voor slimme elektronica en LED-verlichting. We leveren een grote verscheidenheid van OEM’s (Original Equipment Manufacturers) over de hele wereld. We zijn een onafhankelijk bedrijf, met 40 jaar ervaring in Lighting en Electronics. Ooit gestart als familieonderneming is RENA uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf. Vanuit onze locatie in Zundert ontwikkelen en produceren wij voor onze klanten. Dit doen we dankzij ons one-stop-shop concept, met gespecialiseerde ingenieurs, unieke productie- en assemblagelocatie en een uitgebreide supply chain. We produceren alles in eigen huis voor duidelijke communicatie en snel aanpassingsvermogen.

 

Als groeiende speler in de LED-markt zijn wij doorlopend op zoek naar ambitieuze, resultaatgerichte en technisch opgeleide collega’s. Wij zijn een internationaal georiënteerd bedrijf met een sterk groeiende klantenkring in het buitenland. Veel communicatie gebeurt in het Engels, daarom is een goede kennis van deze taal in woord en geschrift voor alle functies van belang. Kennis en ervaring met LED-verlichting (ontwikkeling en productie) gelden als een pre voor alle functies.

 

We bieden een prima salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan een innovatieve, afwisselende werkomgeving met een hoge diversiteit aan producten en processen. Dit alles in een splinternieuw kantoor met ruime werkplekken waar een open en informele werksfeer heerst. Er zijn korte lijntjes waarbij je veel bewegingsruimte hebt en waarbij jouw input en kritische blik gewaardeerd wordt. Daarnaast hebben we een actieve personeelsvereniging die het gehele jaar diverse activiteiten verzorgt. 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt door ons niet op prijs gesteld.Deel deze vacature:

Overige vacatures:

Embedded Software Engineer - 10-06-2022

Senior Purchaser - 23-12-2021

IT-Manager - 27-07-2021